1 травня 2023 р.

ЯК РОЗВИНУТИ УВАГУ ДОШКІЛЬНИКА

"Будь уважним", "От непосида", "Десять разів повторити треба" - дорослі часто говорять ці слова малюкам. Але не кожна дитина може змусити себе зосередитись і не відволікатись. Розвиток уваги дошкільників перебуває у процесі розвитку, над її становленняи потрібно працювати. Дорослі неодмінно мають допомагати в цьому малюку. Наступні ігри допоможуть покращити увагу дошкільників і цікаво провести час в колі родини.

Ігри для покращення уваги дошкільників
 «Заборонене число» (вибирається заборонене число (наприклад, 3), після цього вимовляється вголос декілька чисел. Щоразу, коли звучить заборонене число, треба плескати в долоні).
«Знайди іграшку» (іграшки (до10шт) розставлені в кiмнатi так, щоб не впадали в очі. Дорослий починає розказувати про iграшку, яка вона, що може робити, якого кольору, форми. Дитина вирушає на її пошуки).
«Запамятай і намалюй» (дитині показують картинку на яких зображенні геометричні фігури. Необхідно запамятати їх і намалювати по памяті).
«Плутанина» (дорослий розповідає про предмети з помилками, дитині потрібно їх виправити: помідор - синій; сонце  - зелене; огірок - червоний; трава - рожева; небо - коричневе; сніг - чорнийяблуко - біле та ін).
• «Фотоапарат» (дитині на декілька секунд показують малюнок, а потім вона якомога детальніше описує його).
«Плесни у долоні» (дорослий називає слова. Як тільки дитина почує предмет, що символізує іграшку плескає у долоні).
«Що зникло?» (дорослий показує іграшки 5 7 штук, пропонує розглянути і запамятати ти їх. Потім дитина відвертається, а одна прибирається. Потрібно відгадати, що зникло).
«Четвертий зайвий» (перед малюком викладається 4 предмети чи картинки, з них один предмет зайвий, дитина відгадує який саме. Наприклад: ложка, тарілка, сковорідка, рукавички).
«Музична пауза» (дитині пропонується потанцювати під музику. Коли вона вимикається потрібно завмерти в останній позі

Немає коментарів:

Дописати коментар

Засинання і пробудження. Робимо це правильно.

Часто чуєш від батьків: "Подумаєш, малюк важко засинає, пізно прокидається.  Це така дрібниця!" Але для багатьох батьків саме з ва...