20 травня 2020 р.

Щаслива мама - щасливе дитя

Ця стаття буде важливою для кожного дорослого, який виховує дитину, але я хочу звернути особливу увагу на матерів. Адже, саме їх роль є головною у вихованні дитини.

Я вже не вперше закликаю вас задуматись наскільки важливо, щоб мама була щасливою. Бути мамою - це лише одна з ролей жінки. Адже, мама - це і дружина, і подруга, і донька, і колега; вона має свою улюблену справу, любить подорожувати чи малювати... Саме, сукупність цих ролей робить її щасливою. 

Є дуже чудова метафора, яка допоможе зрозуміти, наскільки важливо розвивати себе різносторонньо, щоб віднайти внітрішню гармонію. Уявіть собі колесо. Де кожна шпиця - це певна сфера вашого життя: робота, діти, здоров'я, духовність, розвиток, гроші, спілкування, відпочинок чи інше. І чим більше шпиць у вашому колесі - тим стійкіша ви особистість, наповнена та реалізована; вас важко вивести з рівноваги і, якщо порушується стабільність в одній сфері - то інші дають сили.

Але уявіть собі колесо лише з однією шпицею. Його легко похитнути, воно нестабільне, легко зламається, та і їхати на ньому неможливо. Демаю, ви розумієте про, що я. Дітям не потрібні матері, які поруч 24 години на добу, але є нещасними.  Лише щаслива людина може подарувати  таке ж почуття оточуючим! Дозвольте собі бути щасливими заради ваших малюків!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Засинання і пробудження. Робимо це правильно.

Часто чуєш від батьків: "Подумаєш, малюк важко засинає, пізно прокидається.  Це така дрібниця!" Але для багатьох батьків саме з ва...