27 травня 2020 р.

Хто такі діти з особливими освітніми потребами?

Багато з нас чули слова "інклюзія", "діти з особливими освітніми потребами", "діти з психофізичними порушеннями", "особливі діти". Але мало хто орієнтується в цих поняттях. Давайте розберемось з термінами.

Діти з ООП - це діти, які потребують постійної чи тимчасової додаткової підтримки в навчанні. В цю категорію, зазвичай, включають дітей з медичними діагнозами. І в більшості випадків - це дійсно так. Діти з синдромом Дауна, ДЦП, аутичного спектру, затримкою мовного і психічного розвитку, вадами зору чи слуху - це і є діти з особливими потребами.

Інклюзивна освіта - це можливість дітям з ООП навчатись разом зі здоровими дітьми, де для перших створюються умови для навчання. Дітей з ООП в групі не може бути більше трьох, адже, вони потребують допомоги з боку дорослих і це забезпечує асистент, який допомагає дитині на заняттях та в грі.

Працюючи в інклюзивному закладі, я побачила багато переваг такого навчання. Здорові діти стають більш толерантні, турботливі, гуманні. А діти з ООП отримують спілкування, дружбу, навчання. 

Давайте долучимось до інклюзії, навчивши дітей бути дружелюбними!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Засинання і пробудження. Робимо це правильно.

Часто чуєш від батьків: "Подумаєш, малюк важко засинає, пізно прокидається.  Це така дрібниця!" Але для багатьох батьків саме з ва...