21 березня 2023 р.

ДЕНЬ СОНЯЧНИХ ДІТЕЙ

21 березня щороку у світі відзначають ДЕНЬ СОНЯЧНИХ ДІТЕЙ - Міжнародний день людини з синдромом Дауна. Ця дата вибрана не випадково- це символічне позначення самого синдрому Дауна, причиною якого є трисомія (березень - третій місяць року) за 21 хромосомою (тому 21 березня). 
Міжнародний день людини з синдромом Дауна ставить перед собою мету привернути увагу суспільства до проблем людей з обмеженими здібностями, адже вони відрізняються від звичайних людей в плані інтелекту, і багато з них страждають від уроджених вад серця та інших проблем зі здоров’ям. 
Свою інтелектуальну "інакість" люди з цим синдромом компенсують своєю приголомшливою душевністю, відкритістю і наївністю. Вони дуже добродушні, життєрадісні і позитивні, охоче прагнуть до спілкування. Чим більше в дитинстві вони спілкуються зі звичайними однолітками в дитячих садках або школах, на майданчиках і в спортивних секціях, тим менш помітним є відставання в психічному й фізичному розвитку. Сонячні діти обдаровані не менш, ніж їх звичайні однолітки. Багато дітей Сонця мають художній талант, співочі, танцювальні й артистичні здібності, схильні до поезії, успішні в спорті. 

Також у цей день прийнято вдягати шкарпетки різного кольору чи взагалі лише одну шкарпетку, аби показати, що різниця між нами лише в одній хромосомі.

 
 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Засинання і пробудження. Робимо це правильно.

Часто чуєш від батьків: "Подумаєш, малюк важко засинає, пізно прокидається.  Це така дрібниця!" Але для багатьох батьків саме з ва...