29 листопада 2021 р.

Дітям про коронавірус

 Дітям незрозумілі терміни "коронавірус", "інфікування", "самоізоляція". Вони не усвідомлюють всі процеси, бо реагують підсвідомо і їх безпечне середовище перетворюється на небезпечне. Батькам треба заспокоїти дітей, підтримати і створити умови, які допоможуть адаптуватися до нового режиму.

Розповідайте про коронавірус. 

    Такі бесіди мають бути кожного дня для всіх дітей, які є в родині. Навіть, якщо ви думаєте, що дитина не розуміє, всеодно розповідайте про цей вірус і про те, що зараз всі вдома. Вихователі, кухарі, медсестри - всі важливі для дитини люди зараз не працюють, а сидять вдома. Відповідайте на різні питання, навіть безглузді питання є маркером того, що дитина хвилюється. 

   Коронавірус можна малювати, ліпити, вирізати з картону, журналів для того, щоб розвинути  уявлення  дитини та матеріалізувати його. Складайте казки чи історії про нього. Важливо, щоб у цих історіях були правила, як поводитися під час нього: мити руки, дезинфікувати їх, одягати маску.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Засинання і пробудження. Робимо це правильно.

Часто чуєш від батьків: "Подумаєш, малюк важко засинає, пізно прокидається.  Це така дрібниця!" Але для багатьох батьків саме з ва...