2 грудня 2021 р.

Арт - терапія - лікування мистецтвом

Як я і обіцяла, розкажу вам про напрямок у психології, якому я надаю перевагу. Взагалі, їх є багато і кожен психолог, у процесі здобуття освіти, знайомиться з їх різноманітністю, проте, обирає собі близький по духу. 

Так мені полюбилась арт – терапія, – це напрямок в психології, який передбачає використання будь – яких засобів мистецтва для надання психологічної допомоги в розвитку та навчанні. Іншими словами - це лікування мистецтвом, творчістю.
Ліпити, малювати, гратись в пісочниці, різати, клеїти, рвати - це частина процесу, який допомагає гармонізувати розвиток дитини, ознайомити дошкільника з його внутрішнім «Я» й формами взаємодії з навколишнім світом.

Нам дорослим, зачасту важко розповісти про свої переживання. Що вже говорити про дітей дошкільного віку, які їх навіть не розуміють? Щоб зрозуміти де захована дитяча проблема психолог обрає такий вид мистецтва, в якому кожна конкретна дитина зможе проявити свої почуття. Потрібно бути дуже уважним, щоб за допомогою міміки, жестів, кольору, інтонації, щоб зрозуміти де проблемна зона та опрацювати її.

Саме поєднання психології і мистецтва робить арт - терапію найдзвичайною, цікавою, чуттєвою, особливою серед інших напрямків.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Засинання і пробудження. Робимо це правильно.

Часто чуєш від батьків: "Подумаєш, малюк важко засинає, пізно прокидається.  Це така дрібниця!" Але для багатьох батьків саме з ва...