8 жовтня 2021 р.

Як налагодити стосунки з дитиною?

Мама – це найдорожча людина у світі - вона подарувала ЖИТТЯ! Сумно, але трапляється, що натомість вдячності діти проявляють непослух, агресію, хамлять. Батьки звертаються за допомогою, адже не розуміють, як так трапилось, що дві дорогі людини живуть, наче на різних орбітах. Як так склалось, що діти і батьки не розуміють один одного?

Можна говорити про різні цінності у поколіннях, відмінні вподобання. Я погоджуюсь з цими думками, але до них можу додати ще своє бачення, яке сформувалось на основі спостереження. Воно звучить так - ми невміємо спілкуватись. Давайте кожен проаналізує себе:

● як часто ви запитуєте дитину чи інших членів сім’ї про їх почуття?

● чи відкладаєте ви телефон, коли розмовляєте з близькими?

● чи бувало, що ви з насмішкою поставились до слів чоловіка чи дитини?

●чи продовжуєте ви займатись домашніми справами, навіть, якщо помітили, що співрозмовник розповідає щось важливе?

● як часто у нашій мові можна почути слова осуду, критики, незадоволення?

Нас не вчили культури мовленню у школі, але можемо зробити це зараз, адже спілкування – це дуже важливе вміння в наш час.

Я ціную час, який ви присвятили для цієї статті і з вдячності поділюсь секретом, який допоможе вам налагодити стосунки з тими, до кого ви її застосуєте. Вона полягає у наступному: проводьте всього 10 хвилин, присвятивши їх близькій людині: відкладіть телефон, вимкніть телевізор, усю свою увагу присвятіть дитині; говоріть про душевне, вислухайте і самі щось розкажіть; жодної критики, лише підтримка і щире зацікавлення у спілкуванні. Це зблизить вас. Потрібно лише присвятити 10 хвилин в день, ви готові зробити це для своїх близьких?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Засинання і пробудження. Робимо це правильно.

Часто чуєш від батьків: "Подумаєш, малюк важко засинає, пізно прокидається.  Це така дрібниця!" Але для багатьох батьків саме з ва...