30 листопада 2023 р.

Долаємо новорічні страхи дитини

 

Новорічний ранок  для дитини — не лише новий досвід радості і можливість потренувати навички публічних виступів, стресостійкості, а й різного роду  страхи. Такі як:                  
страх Діда Мороза; страх різких звуків, чужих людей;  віковий страх костюмованих персонажів.

Для того, щоб допомогти дитині подолати страх перед Дідом Морозом дорослим потрібно дослухатись до наступних порад.
    Не використовуйте обрах Діда Мороза для того, щоб регулювати поведінку дитини: "Якщо погано поводитимешся, Дід Мороз не принесе тобі подарунок".
    Читайте дитині книжки на новорічну тематику й разом розглядайте ілюстрації до них. Дивіться мульфільми, де головний персонаж - Дід Мороз, наприклад, "Мудрі казки. Коли приходить Дід Мороз", " Новорічна пригода Муві", тощо.
    Розгляньте та приміряйте разом із дитиною атрибути Діда Мороза в магазині або ж придбайте вдома костюмовану гру чи інсценізуйте новорічну казку.
Страх різких звуків, чужих людей
    Не відвідуйте масові заходи з дитиною, якщо їй не виповнилося три роки. Напередодні заходу створіть позитивну, спокійну атмосферу, уникайте збудливих чинників.
   У день заходу відвідайте тільки його, а відтак заберіть дитину додому. 
Віковий страх костюмованих персонажів
    Підтримуйте доброзичливу атмосферу в родині, чесно відповідайте на запитання дитини, коли вони виникають. Якщо уникатимете розмови, це лише посилить дитячий страх.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Засинання і пробудження. Робимо це правильно.

Часто чуєш від батьків: "Подумаєш, малюк важко засинає, пізно прокидається.  Це така дрібниця!" Але для багатьох батьків саме з ва...