9 жовтня 2023 р.

Що це з дитиною трапилось?

Батьки чи педагоги, ми намагаємось дати дітям лише найкраще. Спостерігаємо, як вони з ростуть, пізнають нове, вчаться спілкуватись, дорослішають. Ми радіємо їх успіхами, але інколи ці чудові малюки дивують нас зміною поведінки. З'являється агресія, негативізм. непослух, прагнення зробити все навпаки, конфлікти з однолітками. Це змушує дорослих почуватись розгубленими. Як же пояснити такі зміни в поведінці дошкільників?

Ненативні зміни в поведінці дитини - це завжди сигнал для дорослого, що виникли перешкоди для гармонійного розвитку. Але чому система виховання, яка була ефективною ще вчора не підходить дитині сьогодні?

Передусім, дорослим потрібно проаналізувати свою поведінку. Можливо, ми переживаємо стрес, хворобу чи проблеми з чоловіком. Діти зчитують почуття мами і живуть з ними, не розуміючи їх. У цій ситуації потрібно владнати негаразди, повернути душевний споків і дитина засокоїться теж.

Якщо, ви не виявили жодних змін - тоді зміну поведінки можна пояснити віковою кризою. Діти дошкільного віку переживають кілька кризових періодів, які полягають у дорослішанні малюків. І, якщо батьки вчасно змінюють свої принципи виховання - то кризи пройдуть майже не помітно.

Дитину можуть турбувати і інші проблеми. Дитячий психолог допоможе вам виявити їх. Відвідайте психолога і отримайте відповіді на свої питання.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Засинання і пробудження. Робимо це правильно.

Часто чуєш від батьків: "Подумаєш, малюк важко засинає, пізно прокидається.  Це така дрібниця!" Але для багатьох батьків саме з ва...