16 січня 2023 р.

Емоційна сфера дошкільників

Дошкільне дитинство - особливий період у розвитку людини. Це час, коли закладаються основи розвитку емоційної сфери дітей. Поведінкові прояви дітей інформують дорослого про те, що їм подобається, а що їх дратує. Що старшими стають діти, то багатшою і різноманітнішою стає їхня емоційна сфера. 
 
Старші дошкільнята проявляють свої почуття в різних життєвих ситуаціях по - різному. Вони переживають і позитивні емоції - радість, здивування, зацікавлення, і негативні - страх, гнів, сором, провина. Важлово, щоб усі емоції, які переживають діти дошкільного віку, повинні мати зовнішній прояв, інакше вони змінять свій напрям - із зовнішніх реакцій перетворяться на внутрішні переживання, що може вкрай негативно вплинути на фізичне та психічне здоровя дитини. Тому, створення сприятливих, емоційно комфортних умов життєдіяльності дітей є одним із провідних завдань їхніх близьких дорослих.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Засинання і пробудження. Робимо це правильно.

Часто чуєш від батьків: "Подумаєш, малюк важко засинає, пізно прокидається.  Це така дрібниця!" Але для багатьох батьків саме з ва...