12 грудня 2019 р.

Дитячі істерики


Вашому малюкові щось не подобається і він починає битися в істериці? Галасує, тупає ніжками та розмахує руками? Вас непокоїть питання: «Чи з моєю дитиною все гаразд? Чи вона влаштовує істерики, бо я роблю щось не так? Чи це колись закінчиться, дитина «переросте», чи потрібно вживати заходів?»
Ви можете навчити своє чадо поводитись по-іншому.
Але, насамперед, Вам слід зрозуміти, чому дитина влаштовує істерики.
Причини дитячих істерик
Перші істерики трапляються, зазвичай, через те, що дитина не вміє контролювати свої емоції і правильно їх висловлювати. Але у разі, якщо дорослі йдуть на поводу у малюка і після істерики він отримує те, чого прагнув, то розуміє, що це працює. А значить, він завжди зможе домогтися свого, користуючись цим нехитрим способом.

Яким чином реагувати на дитячі істерики?
1. Навчіться розвивати в собі найголовніше у боротьбі з істериками - вмійте запобігати спалаху за першими ознаками. Часто все починається з хникання, занепокоєння, напруги. Вона виникає внаслідок самих звичайних причин: чи то малюк зголоднів, чи то йому холодно або жарко, а, може бути, він просто втомився або занудьгував. Намагайтеся усувати причину до початку істерики і відволікати його при появі перших же її ознак. Для цього можна відвести в іншу кімнату, переключити увагу на якийсь предмет, вмити, здивувати своєю поведінкою (голосно заспівати, або сказати, що Вам терміново потрібно скласти валізу). Так, наприклад, якщо ви йдете в поліклініку, там, швидше за все, буде черга, і в кінцевому підсумку малюк почне вередувати через нудьгу. Можна заздалегідь обміркувати чим розважити дитину.

2. Проявіть спокій і наполегливість, робіть вигляд, наче нічого не відбувається. Припиніть з ним будь – який контакт, займіться своїми справами. Ваші крики, шльопання і навіть вмовляння в самий пік істерики не допоможуть. Пам’ятайте, наявність публіки збільшує ймовірність успіху істерики.

У цьому нелегкому процесі боротьби з істериками малюка, Вам знадобиться багато витримки і самоконтролю. Тільки тоді все вийде. 
Терпіння Вам, батьки!

Немає коментарів:

Дописати коментар

ТИ ЯК?

 Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК"?, ініційована першою леді, Оленою Зеленською, має на меті допомогти украї...