6 грудня 2018 р.

Мультики і наші діти

Цікаві, яскраві, наповнені спецефектами – це все про мультики. Тому не дивно, що діти так полюбляють їх дивитись. Для дошкільників – це не просто яскраві картинки. Вони імітують їх поведінку, купують їх іграшкові копії, носять одяг зі зображенням кумирів, наслідують їх. Сюжетно – рольові ігри «сім’я», «лікарня» тепер уступають новинкам: «черепашки – ніндзя», «фея».

Чим же так приваблюють мультики малюків? Наразі, дітей важко чимось здивувати, тому мультики регулярно зазнають змін. Вони стали яскравіші, герої наділені надприродними здібностями, дотепні, агресивні, непереможні. 

Сучасні мультики можна умовно розділити на «розвиваючі» та «комікси». Останні не приносять дитині жодної користі. Перші ж, направлені на розвиток. Проте, обидві категорії не принесуть жодної користі, якщо не дотримуватись певних правил: 

1. «Один день – один мультик». Чим більше дитина дивиться – тим менше розуміє. Надмірна кількість переглянутих серій перетворює навіть корисну інформацію на окремі сюжети, які дитина не здатна усвідомити. 

2. Обговорюйте з дитиною побачене. Задайте питання: «Про, що був мультик?», «Як вирішили проблему?», «Що тобі найбільше сподобалось?». 

3. Обговоріть поведінку головного героя. Часто герой є агресивним, забіякою, проте являється таким привабливим в очах дитини. Поясніть, що справжній герой може вирішити ситуацію не задіюючи кулаки. 

Так, мультики – це чудовий спосіб зайняти малюка. Зачасту, діти так прив’язані до телевізора, бо не мають альтернативи, не вміють гратись. Але ж є так багато цікавих занять, з якими варто познайомити дитину: ліплення, аплікація, малювання, конструктор, складанки, ігри з піском та на природі. 

Пам’ятайте, прогулянка на вулиці чи гра з м’ячем принесуть чимало задоволення малюку та залишать більше приємних спогадів ніж перегляд мультфільмів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Засинання і пробудження. Робимо це правильно.

Часто чуєш від батьків: "Подумаєш, малюк важко засинає, пізно прокидається.  Це така дрібниця!" Але для багатьох батьків саме з ва...