27 лютого 2018 р.

Як допомогти дитині подолати страх перед публікою?

Які емоції вас наповнювали напередодні свят та ранків? Радість, хвилювання, страх...

Виявляється, що темі публічних виступів присвячена ціла наука, яка має назву «музична психологія», адже саме музиканти найбільше виступають на сцені. Інтернет насичений массою термінів таких як «сценічне хвилювання», «боязнь публіки» та інше. Це наш наштовхнуло на роздуми про те, як почувається дошкільник до і під час виступів на дитячих концертах.
Звісно кожен малюк чекає цю подію з нетерпінням. Проте, коли надходить час розповісти вірш чи заспівати пісню часом дитина ніяковіє і не може мовити і слова. Чому таке відбувається? Усі діти різні: одні залюбки виступають, інші ж ніяковіють. І в нас дорослих часто супроводжує таке відчуття. Неприємно, правда? 

Хочеться допомогти дітям подолати ці неприємні відчуття і розвинути віру у власні сили. Виявляється рецепт дуже простий. Пам’ятаєте як колись дитину ставили на стільчик і просили, наче на сцені, розповісти вірш? Цей метод і зараз є найдієвішим. Дитині поаплодують, вона піднялась вище свого рівня, відчула якусь гордість, щастя і в майбутньому від сцени вона буде чекати таких же позитивних відчуттів.

Влаштовуйте домашні свята, виступайте разом, проводьте час у приємному спілкуванні і воно допоможе вашій дитині в майбутньому почуватись затишно і комфортно навіть у хвилюючі моменти.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Засинання і пробудження. Робимо це правильно.

Часто чуєш від батьків: "Подумаєш, малюк важко засинає, пізно прокидається.  Це така дрібниця!" Але для багатьох батьків саме з ва...