1 жовтня 2019 р.

Порадьтесь зі спеціалістом

Працюючи в дошкільному закладі, часом, звертаєш увагу на те, що є діти, які відрізняються від інших. Наприклад: усі вже знають кольори, а хтось і в 5 років жовтий від синього не відрізнить. Усі вміють водити хоровод, а в когось ніяк невдається долучити до гри. Група виконує завдання на фізкультурі, а хтось один бігає навкого, не помічаючи ведучого. Ось і на занятті буває, що усім дітям цікаво слухати, а хтось один то скрикує, то встає і йде кудись, то хапає іграшки та відволікає інших.

А чи задумувались ви про те, що можливо є причина, яка заважає дитині розвиватись?

Можна сподіватись, що малюк переросте і все налагодиться; списати таку поведінку на гіперактивність, адаптацію, поганий характер, спадковість... Проте, така поведінка дошкільника сигналізує про щось більше, ніж вередливість.

Наступні статті я привячу коротенькому огляду захворювань, які негативно впливають на інтелектуальний розвиток і сповілюнюють його. Якщо ви спостерігаєте у своєму малюку недостатній для віку розвиток - проконсультуйтесь зі спеціалістами. Адже, чим швидше зайнятись корекцією відхилень - тим кращі будуть результати.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ТИ ЯК?

 Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК"?, ініційована першою леді, Оленою Зеленською, має на меті допомогти украї...